‘Kapsalon Theater’ in Delft gestaakt door komst BOA’s: ‘Jammer dat het stadsbestuur hier een stokje voor steekt’

Het ‘kapsalon theater’ in het Delftse Rietveld Theater is niet doorgegaan. Gisteren werd al in het landelijke veiligheidsberaad duidelijk dat er gehandhaafd zou worden door Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’s). Het stadsbestuur van Delft stak ook op die manier een stokje voor het protest.

Vanmorgen kwamen de BOA’s al vroeg aan bij het Delftse Rietveld Theater. Ook burgemeester Marja van Bijsterveldt van Delft gaf gehoor aan de kreet van het veiligheidsberaad. Er zou gehandhaafd worden. Het theater moest vervolgens op het laatste moment tóch nog de kappers en masseuses afzeggen.

Een omwonende van het theater vertelt tegenover Omroep Delft dat hij geknipt zou worden. Pas op het laatste moment werd de actie afgeblazen. ‘Het is een beetje het maximaal haalbare. Ik hoopte op deze manier toch nog het theater te steunen. Jammer dat het stadsbestuur daar een stokje voor steekt.’

Teleurstelling groot
Ook bij het bestuur van het theater is de teleurstelling groot. ‘Het is jammer dat niet iedereen meer erbij kan zijn. Het had leuk geweest om samen met een aantal bedrijven hier actie te voeren’, vertelt Frans Linthorst, bestuurslid bij het Rietveld Theater. ‘Het had mooi geweest om een voorstelling in elkaar te zetten terwijl hier in het theater gewerkt werd.’

Het betekent overigens niet dat er niets door ging. Uit protest zond het theater toch nog een livestream uit. ‘De artiesten zijn er wel, maar de essentie van onze beweging is nu natuurlijk weggehaald op deze manier. Omdat juist die samenwerking fijn zou zijn met ondernemers in de stad. Dat is erg teleurstellend. Maar we zijn wel blij met het statement dat we alsnog maken vandaag, toch had het wel wat sterker gemogen’, sluit het bestuurslid af.

In het Rietveld Theater werd wel een livestream gehouden.