Kaartverkoop Delft Fringe Festival gestart

De kaartverkoop voor Delft Fringe Festival is gestart. Dat is een cultureel festival van 28 mei tot en met 9 juni met podia door heel de stad. Kaartjes kosten 8,50 euro, waarvan 50 procent naar de artiesten gaat. Delft Fringe Festival is er voor nieuw talent. Podiumkunstenaars kunnen zich laten zien, en krijgen feedback van publiek en professionals. Het dient voor hen als springplank naar een artistieke carrière.
De winnende act van 2023 van Mystha Mandersloot | © Fred Leeflang

Er waren 410 aanmeldingen, maar slechts een selecte groep gaat optreden. 28 makers zullen op 31 locaties in de stad verschillende theatrale kunstdisciplines uitoefenen. Er is onder andere cabaret, dans, familietheater, kleinkunst en muziek.

De thema’s van de acts zijn verschillend, maar hebben altijd een maatschappelijk karakter. Op de website van het festival staat: “Zoals het werk van de 18- jarige kleinkunstenaar en Tik-Tokker Wouter Haaksema die met zijn voorstelling ’Bedankt voor het luisteren’ vertelt over de worsteling tussen zijn homoseksualiteit en zijn christen zijn. Of Sophie Willemijntje die op haar 21e de diagnose autisme kreeg en daarmee een nieuwe dimensie ervoer in het daten. Ze maakte daar de voorstelling ‘Tales of the Tinderverse’ over. Maar er komen meer maatschappelijke onderwerpen, discussies en ontwikkelingen aan bod.”

Abortus
Mystha Mandersloot won Delft Fringe Festival vorig jaar, en zette met haar act het gesprek over abortus opnieuw op tafel. Het ging destijds over het perspectief van vrouwen. Dit jaar keert zij terug met hetzelfde onderwerp, maar dan vanuit mannelijk perspectief.

Klik hier voor meer informatie.