Bijzondere ongelukken: Jongen breekt voet na val van zestig meter en afvalwagen vliegt in brand

De vuilniswagen en het vuil na de brand

Een jongen heeft zondagmiddag zijn voet gebroken nadat hij van het dak van de voormalige gascentra aan de Schieweg is gevallen. Dat gebouw heeft een hoogte van ongeveer zestig meter. Vanaf het dak wilde hij samen met zijn vrienden genieten van het uitzicht.

De jongen kwam door een nog onbekende oorzaak ten val en brak naar eigen zeggen zijn voet, meldt calamiteitensite District8. Direct na de val belde de jongen de huisartsenpost, maar zij konden niets voor de jongen betekenen, wel schakelden ze de hulpdiensten in.

Hoogwerker

Even na elf uur kreeg de brandweer en de ambulancedienst een melding. Maar voor de hulpdiensten was het niet direct duidelijk waar de jongeman zich bevond. Het gebouw van de voormalige gascentrale is overigens omringt door een groot hek. Daarom werd er een hoogwerker opgesteld om te zoeken vanuit de lucht.

Lees ook: Kart vliegt in brand met bestuurder er nog in bij Race Planet in Delft >

De brandweer moest het toegangshek forceren op om het terrein te komen. Vervolgens kon de klim beginnen. Eenmaal boven kon de jongeman onder begeleiding van de brandweer zelfstandig naar beneden komen.

De jongen werd onderzocht in de ambulance en vervolgens samen met zijn vrienden naar de huisartsenpost gereden. Daar werd de jongen behandeld aan zijn gebroken voet en kreeg hij samen met zijn vrienden ook een bekeuring. Deze bekeuring was voor het bevinden op een afgesloten terrein.

Gewond

Op maandagmiddag 31 mei vond er nog een ongeval plaats. Aan de Stalpaert van der Wieleweg vloog de inhoud van een vuilniswagen in de brand, meldt District8. De chauffeur zag tijdens het rijden plotseling rook uit zijn wagen komen.

Onmiddellijk zette de chauffeur zijn wagen aan de kant en samen met collega’s heeft hij een deel van de inhoud op de straat uitgereden. Ook probeerde ze de brand te blussen met een poederblusser, dit had echter geen succes.

De brandweer kwam vervolgens met spoed ter plaatse en begon meteen met het blussen van de brand. Hierbij kwam er rook uit de wagen zelf waarop de brandweer besloot om de wagen volledig te legen en de inhoud te blussen.

Al gelezen? Auto staat in zee van vuur op de Aziëlaan in Delft >

Een van de werknemers van het bedrijf raakte gewond. Een ambulance kwam met spoed ter plaatse om de werknemer aan zijn verwondingen te behandelen. De Stalpaert van der Wieleweg werd in beide richtingen afgesloten en de weg moest enige tijd dicht blijven door het afval op de weg.