Delftse hip-hop artiest Sweaker rapt nu ook in het Japans

Delft, 13-11-2020 – De Delftse Nederlandstalige rapper Sweaker -pseudoniem van Jim Jansen- brengt zaterdag 14 november een nieuw project 'Kluizenaar' uit. Het overkoepelende thema van het album is alleen zijn en eenzaamheid. Ook rapt de Delftse in het Japans, over zijn favoriete modeontwerper Nigo.

Jim Jansen, a.k.a. Sweaker
 

Het is na zijn debuut ‘Hoe ik Leef’ zijn tweede project. De naam ‘De Kluizenaar’ is in coronatijd wel een erg toepasselijke titel. Eenzaamheid en alleen zijn is op bijna elk nummer in een bepaalde vorm terug te horen, wat het verhaal van Sweaker als 'kluizenaar' op een prettige en krachtige manier versterkt. Sweaker maakt een vorm van Hip-Hop die zowel ritmisch als melodisch meteen aanslaat. 

In de uitzending van Delft Centraal op vrijdagmorgen luister je naar het nummer ‘Nieuwe energie’. Vanaf zaterdag is het overal te streamen.

De oplettende muziekliefhebber kent Sweaker misschien als gitarist van Rotterdamse Indie-Rock band "Lucky Blue", die afgelopen september de Grote Prijs van Rotterdam hebben gewonnen. Het is daarom ook geen verassing dat er veel gitaarpartijen terug te horen zijn op 'Kluizenaar'.


Presentator Joop van Straaten sprak in zijn radioprogramma met Jim Jansen