Je rijbewijs verlengen kan straks ook online

Vanaf 1 februari kun je in Delft je rijbewijs verlengen via internet. Je hoeft je nieuwe rijbewijs alleen nog maar op te halen op het stadskantoor.

Alles wat je moet doen is een pasfoto laten maken bij een door de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) erkende fotograaf. Je zet bij de fotograaf ook de handtekening die op het rijbewijs moet komen. Je neemt ook je oude rijbewijs mee naar de fotograaf. De fotograaf verstuurt de foto plus handtekening digitaal en beveiligd naar de RDW. Daarna krijg je van de RWD een e-mail. Daarin staat of je aan de voorwaarden voldoet om je rijbewijs online te verlengen. Vervolgens kun je in de DigiD-app je aanvraag afronden.

Binnen twee werkdagen
 
Als het goed gaat, ligt het nieuwe rijbewijs dan al binnen twee werkdagen voor je klaar. Je krijgt hierover een e-mail van de RDW. Je kunt jouw rijbewijs dan – na het maken van een afspraak - ophalen bij het stadskantoor aan Stationsplein 1. Op de website van de RDW vind je een lijst met de deelnemende fotografen. Overigens kun je als je niet online wilt verlengen, altijd een afspraak bij de gemeente maken om op de oude manier je rijbewijs te verlengen.