Het duurt nog langer totdat tram 19 gaat rijden

Wie goede hoop heeft dat Tramlijn 19 dan eindelijk af is in het eerste kwartaal van 2024, staat een teleurstelling te wachten. Tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Verkeer komt wethouder Martina Huijsmans met een vervelende mededeling: het gaat weer langer duren.

Terwijl er enkele vragen worden gesteld over de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH), heeft Huijsmans een mededeling. Vervolgens vertelt ze dat de MRDH haar eerder deze week meldde dat er wederom vertraging zit op het afronden van de inmiddels beruchte tramlijn 19.

Beton
De lijn die in 2008 al had moeten rijden heeft een lange geschiedenis van vertragingen. Zo was er eerder de Sebastiaanbrug die aangepast moest worden omdat deze niet in staat was het gewicht van een tram te dragen. Nu zegt Huijsmans namens de MRDH, opdrachtgever van deze tramlijn tussen Leidschendam en de campus van de TU, dat een benodigde betonsoort niet leverbaar is.

De planning komt hierdoor wederom onder druk te staan. De kans is groot dat ook het doel om de tram in het eerste kwartaal van 2024 te laten rijden niet gehaald gaat worden. Meer informatie heeft Huijsmans niet. Ze meldt dat zij de commissie wilde informeren, voordat de MRDH met een persbericht komt. Enkele commissieleden gaven hierop aan blij te zijn dat de wethouder hen tijdig op de hoogte bracht van de situatie.