Heijmans haalt grote opdracht binnen: ‘Het ‘Physics’ pand zal naar verwachting in 2027 in gebruik genomen gaan worden.’

Bouwgigant Heijmans krijgt van de TU de aanbesteding om een nieuw gebouw voor de faculteit Technische Natuurwetenschappen neer te zetten. Het nieuwe ‘Physics’ gebouw kan pas gebouwd worden nadat het huidige pand gesloopt is. Voordat er gesloopt wordt, gaat Heijmans onderzoeken of er materialen zitten in het huidige pand die hergebruikt kunnen worden in de nieuwbouw.

‘TU Delft zocht een bouwer die ‘best in class’ is op zowel ontwerp, de bouw en het beheer & onderhoud, maar ook een bouwer die de complexiteit en levendigheid van een campus herkent.’ zo schrijft Heijmans op haar website. Kwaliteit was leidend in de aanbesteding van dit project en Heijmans is daarom duidelijk trots op het feit dat zij de klus gekregen heeft. Financieel legt dit project het bedrijf ook geen windeieren, want de omzetwaarde wordt geschat op zo’n €130 miljoen.

Duurzaamheid
Belangrijk voor de TU is, volgens Heijmans, dat er in dit project op duurzaamheid wordt gelet: ‘De ambitie van de TU Delft is om in 2030 een CO2-neutrale, circulaire en klimaatadaptieve campus te zijn.’ In verband hiermee gaat de bouwer onderzoeken of en hoeveel materialen die vrijkomen bij de sloop hergebruikt kunnen worden in het nieuwe gebouw.

De uitwerking van het ontwerp voor de nieuwbouw wordt volgens Heijmans dit jaar nog afgerond. Daarna kan de sloop van de huidige bebouwing starten in 2024. Naar verwachting duurt het dan nog tot 2027 voordat de nieuwbouw klaar is voor gebruik.

Foto: Frans van Rijnswou