Heel Delft gevangen in een kunstwerk

De kunstenaars Mathijs Vissers en Pablo Slenders van collectief ArtTribe maakten een ode aan Delft. Het werk is te bezichtigen bij Bakker Suikerbuik aan de Hippolytusbuurt.

De twee kunstenaars werkten maanden lang aan een werk dat alles in zich heeft waar Delft trots op is. Vorige week lanceerden de twee kunstenaars het kunstwerk. “We werden overladen door complimenten via sociale media”, zegt Slenders.

Plekje gevonden

“We kregen ook vaak de vraag of het kunstwerk ergens in Delft was te bezichtigen. Met die vraag zijn we aan de slag gegaan en hebben er nu een plekje voor gevonden in de Delftse binnenstad bij het lunchcafé van bakker Suikerbuik”, vertelt Slenders. Het kunstwerk is voor de inwoners van Delft een feest van herkenning. Het kunstwerk is dan ook erg gedetailleerd. De torens van de Oude en de Nieuwe kerk vallen natuurlijk als eerste op. “Hoe langer je kijkt naar het kunstwerk des te meer je er in getrokken wordt. Je ogen gaan een avontuur aan en ontdekken steeds kleine details, verwijzingen naar het verleden, en juist dat is de kunst voor ons.” gaat Pablo enthousiast verder.

Onderweg naar Australië

Het kunstwerk is te bewonderen bij lunchcafé Bakker Suikerbuik, midden in het centrum van Delft. Hier kan je het kunstwerk overdag zien en er in alle rust van genieten. De eerste reacties op het kunstwerk liegen er niet om. “Mensen hingen meteen aan de telefoon met de vraag of ze het zo snel mogelijk in het echt konden bekijken. Er is zelfs al een werk onderweg naar Australië omdat de liefde voor Delft na al die jaren nog aanwezig was”, lacht Slenders. “Om het beeld te maken hebben we enorm veel gemixte technieken en beelden gebruikt. Denk daarbij aan fotografie, collagetechnieken en verftechnieken. Ook zijn we de archieven van het Rijksmuseum eens goed in gedoken om oude kunstwerken over Delft op te zoeken en te mogen verwerken”, voegt kunstenaar Mathijs Vissers toe.