Stroomstoring in centrum en Vrijenban verholpen, uur lang geen stroom

De stroomstoring in Vrijenban en een deel van het stadscentrum is verholpen. Rond een uur of 10:42 viel de stroom uit, zo meldde netbeheerder Stedin. Zo'n 3000 huishoudens en bedrijven in de wijken centrum en Vrijenban hadden vanaf dat moment geen stroom.

Graafwerkzaamheden waren de oorzaak van de storing. Daardoor raakten kabels beschadigd en moest de stroomtoevoer omgeleid worden. 'Het stroomnet is als een soort snelweg, we hebben nu de toevoer omgeleid. De beschadigde kabels worden gerepareerd', vertelt de woordvoerder.

Door de storing zaten Delftenaren in Vrijenban en in een deel van het centrum zonder stroom. Ook vielen de stoplichten op de Nieuwe Gracht, ter hoogte van het kruispunt met de Westlandseweg, uit. Voor chaos heeft dit overigens niet gezorgd.

Met een tweet meldde Stedin dat de stroom eruit lag. Op navraag van Omroep Delft geeft een woordvoerder te kennen dat er nog niets bekend is over de oorzaak van de stroomstoring. 'Op het moment zijn er monteurs onderweg om onderzoek te doen. We weten ook nog niets over het tijdsverloop', vertelde een woordvoerder van Stedin eerder.