Gilde Delft schenkt €1000 aan de Oude Kerk voor restauratie Piet Hein monument

Het Gilde Delft ging afgelopen donderdag op bezoek in de Oude Kerk. De gidsen van het Gilde zijn regelmatige bezoekers in de kerken, zij vertellen tijdens hun stadswandelingen verhalen over Delft. De reden voor het bezoek vandaag was een gift van €1000,- voor de restauratie van het grafmonument van Piet Hein die de directeur van de Oude en Nieuwe kerk Delft, Nyncke Graafland, in ontvangst nam.
Gilde Delft overhandigt de gift

De gidsen van Gilde Delft zijn frequente bezoekers van de kerken. Ze vertellen over de geschiedenis van de gebouwen, de personen die hier rondliepen en nemen bezoekers mee in de Delftse stad en kerken.

De restauratie van het grafmonument van Piet Hein is een belangrijke stap in het behoud van de Nederlandse geschiedenis. De werkzaamheden zullen niet onopgemerkt blijven:vanaf 16 maart is in de Oude Kerk een speciale tentoonstelling gewijd aan Piet Hein.Deze tentoonstelling biedt een unieke kans om meer te leren over de restauratie, overPiet Hein zelf, de tijd waarin hij leefde en het systeem waar hij onderdeel van was.