Firma van Buiten wint goud én zilver op de Horecava

Firma van Buiten uit Delft heeft op de Horecava een indrukwekkende prestatie neergezet door zowel goud als zilver te winnen tijdens de kookwedstrijd Lekker Anders. In deze bijzondere wedstrijd voor horecamedewerkers met een arbeidsbeperking, wisten de medewerkers van Firma van Buiten zich van hun beste kant te laten zien. Tobias Westerveld behaalde de tweede plaats met zijn creatie, terwijl collega Nishaar Orie zelfs de gouden medaille veroverde.

v.l.n.r. winnaars Tobias, Nishaar en Koen | Foto: Firma van Buiten
Firma van Buiten is een bedrijf dat zich inzet voor het bieden van werkgelegenheid aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, met als doel de inclusie in de horecasector te bevorderen. Hun team bestaat uit enthousiaste en gemotiveerde medewerkers die dagelijks werken aan het verbeteren van de gastronomische ervaring, en dat was ook tijdens de  Lekker Anders wedstrijd goed te zien. 

 

Prijswinnaars 
Nishaar Orie won de gouden prijs met zijn creatieve en smaakvolle gerecht ‘Unduckover’, een witte molenbol gevuld met crispy duck, mango panna cotta, yuzu, zoet-zuur van radijs, soja-komkommer, crispy wonton en een bijzondere combinatie van warme sesam- en kewpie mayonaise. De vakjury was unaniem in haar oordeel: ‘Dit broodje was echt top. Alle ingrediënten waren zeer geslaagd, en vooral de panna cotta was origineel. De combinatie van Oosterse smaken was verrassend en de crispy wonton en warme mayonaise gaven het gerecht de perfecte finishing touch.’ 

 

Molenbol
Tobias Westerveld, die met ‘Eats Meat West’ de tweede plaats behaalde, presenteerde een molenbol met gemarineerde Koreaanse kalfslende, oesterzwam in knoflookboter, kimchi-mayonaise, mango- en pepergel, sticky tempeh chutney en Koreaanse crumble. De jury was bijzonder enthousiast over de malsheid van het vlees en de textuur van het broodje: ‘Het was een superlekker broodje, met een perfecte balans van smaken.’ 

 

Trots 
Anne Kleijweg van de Firma van Buiten: ‘Gaaf dat we op zo’n grote beurs als de Horecava in de prijzen zijn gevallen! Voor ons is het ook erkenning, we hebben laten zien wat onze mensen in hun mars hebben.  Roy en Mark, onze leermeesters, bedenken de broodjes, en hebben met Tobisas en Nishaar uitgebreid alle stappen doorgenomen om de broodjes te maken. En dat keer op keer. Ze krijgen dan de vaardigheden in de vingers, en laten uiteindelijk zie dat ze het allemaal zelf kunnen doen. Ook belangrijk is dat we ze voorbereiden om de broodjes te maken op een groot podium, met veel licht en camera’s. En dat is prima gegaan, we zijn erg trots op ze!’.