Fietsster raakt gewond door waterpomp bij de Rijksstraatweg

Op zondagmiddag 31 januari is een fietsster hard ten val gekomen op het fietspad langs de Rijksstraatweg in Delft. De veroorzaker? Een waterpomp.

De waterpomp, die op het fietspad staat, pompt grondwater weg van een naastgelegen bouwplaats. Volgens District8 pompte het apparaat het water op het fietspad en door de kou bevroor dit laagje water.

Hierdoor raakte de fietsster hard ten val. De ambulance kwam met spoed ter plaatse om het slachtoffer te behandelen en agenten sloten het fietspad tijdelijk af. Het bedrijf in kwestie werd gebeld om de pomp af te sluiten om nieuwe val partijen te voorkomen.

De politie doet op maandag 1 februari ook een oproep op Facebook om voorzichtig de weg op te gaan. Door ijzel kunnen de wegdekken lokaal zeer glad zijn. Daarnaast meldt de politie ook dat het belangrijk is dat automobilisten hun ruiten goed schoon maken, doe je dit niet dan riskeer je een bekeuring van 250 euro.

Lees ook: 80-jarige omsingeld door politie vanwege grapje met wapen in Delft >

In ander politienieuws: er is deze week een spreekuur met de wijkagenten van Voordijkshoorn. Op donderdag 2 februari en zondag zes februari kun je de wijkagenten spreken van 10 tot 12 uur bij de Van Adrichemstraat 277.

Heb je tips voor ons of heb je zelf een ongeval gespot? Mail ons dan op redactie@omroepdelft.nl.