80-jarige omsingeld door politie vanwege grapje met wapen in Delft

Een 80-jarige Delftenaar kreeg zelf de schrik van zijn leven toen hij als grapje zijn onderbuurman wilde laten schrikken door langs te gaan met zijn luchtbuks. Al snel werd de bejaarde man zelf omsingeld door gewapende agenten.

De onderbuurman van de oude man was zijn winkel aan het dichttimmeren uit angst voor relschoppers en het leek de 80-jarige leuk om hem te laten schrikken door even langs te komen met zijn luchtbuks.

Maar de man met zijn luchtbuks sloeg de stuipen op het lijf van verschillende voorbijgangers. Die waarschuwde gelijk de politie, zo meldde wij al eerder. Het bericht ‘gewapende man valt winkelier aan’ kwam zorgwekkend over bij de politie, dus meerdere agenten kwamen in actie.

De bejaarde man schrok behoorlijk toen hij de gewapende en met kogelvrije vesten geklede agenten om hem af zag komen, aldus de Telegraaf. Gelukkig kon hij uitleggen dat hij geen kwaad in de zin had en dat zijn 60 jaar oude luchtbuks al jaren niet meer werkt. Het wapen is wel voorlopig afgepakt zodat hij niet nog meer geintjes kan uithalen.