Er zijn eventjes twee bijzondere peren in het voedselbankpakket te vinden

Na lichtjesavond gaat ook lichtjesweek niet door, heeft de gemeente Delft laten weten. Er zijn nog wel een aantal andere activiteiten of acties die de medemens blij kunnen maken. Want: de maand van solidariteit is weer begonnen en overal om je heen vindt je liefdadigheid- en inzamelacties. Duurzaam 015 geeft er zijn eigen draai aan: tijdens lichtjesweek voegen zij ledpeertjes toe aan de pakketten van de Voedselbank.

Licht in donkere dagen
Duurzaam 015 heeft een samenwerking met de voedselbank. Tijdens lichtjesweek, de week van 13 december, worden er in de pakketten twee ledpeertjes toegevoegd voor de 351 huishoudens die hun pakket halen bij de Voedselbank. Zo hoopt Duurzaam 015 samen met de gemeente meters te maken. ‘’In de donkere maanden wordt namelijk ook de meeste energie verbruikt. We willen graag mensen met weinig geld ondersteunen, en licht brengen in donkere tijden’’, zegt woordvoerder Claudia Hofemann van Duurzaam 015. ''We doen er een briefje bij en laten mensen weten dat ze zich ook bij ons kunnen opgeven voor een gesprek met energiecoaches'', gaat Hofemann verder. ''We willen mensen met weinig geld kunnen ondersteunen en laten zien dat energie besparen niet duur en ingewikkeld hoeft te zijn.''

Lees ook: Winter in Delft: dit kan nog wel of juist niet meer

Lichtjesweek
Of lichtjesavond of lichtjesweek volgend jaar wel doorgaat durft de gemeente nog niet te zeggen. Ook in dit jaar is niets meer zeker: ''Er zijn een paar kleine activiteiten die op de uitagenda staan, zoals de koren in de kerk, maar ook hier is de vraag of het wel doorgaat. Zij zullen zelf met hun eigen publiciteit komen, wij hebben onze handen ervan af getrokken’’, zegt een woordvoerder van de gemeente tegen Omroep Delft.