Equality en diversity zijn terug op kunstwerk

Het bekladde kunstwerk aan de Phoenixstraat/Westvest is door kunstenaar Barbara Termorshuizen weer hersteld. Vandalen hadden de woorden ‘equality’ en ‘diversity’ en enkele iconen beklad. Daarop hadden anderen de woorden weer teruggespoten. Termorshuizen heeft het kunstwerk afgelopen week in oude glorie hersteld en meteen voorzien van een anti-graffitilaag. Op 15 oktober kan iedereen rond het kunstwerk zelf zijn/haar eigen uiting over gelijke behandeling met stoepkrijt tekenen.

Hart onder de riem

B&W van Delft wilde dat er aandacht werd besteed aan Artikel 1 (gelijke behandeling en verbod op discriminatie) en de Delftse LHBTIQ-gemeenschap. De Delftse gemeenteraad nam een motie met deze strekking unaniem aan. Dat resulteerde in de beschildering van twee elektriciteitskastjes. Het ene kastje om de LHBTIQ-gemeenschap een hart onder de riem te steken. Het andere kastje besteedt aandacht aan Artikel 1.

Iedereen een kans met stoepkrijt
 
Toen kunstenaar Termorshuizen aan het kunstwerk bezig was, onstonden soms stevige discussies met voorbijgangers over de woorden die zij er opschilderde. Discussie vindt ze uitstekend, maar bekladden van het kunstwerk vindt zij een verkeerde reactie. Van de vernieling waren ook veel mensen niet te spreken.
Termorshuizen wil daarom iedereen de kans geven om zelf iets te te maken met stoepkrijt. Iedereen kan op 15 oktober zelf aan de slag met stoepkrijt, rondom het kunstwerk. Daar kan men dan laten zien hoe je tegen zij tegen gelijke behandeling en discriminatie aankijkt. Mensen kunnen ook reageren via samenleving@delft.nl .

Ga aan de slag

Mensen die zelf een elektriciteitskastje wil beschilderen, krijgen daarvoor een subsidie van € 500 bij de gemeente. Het enige wat jemoet doen, is een ontwerp laten zien, waar de omwonenden zich in kunnen vinden. In de Coendersbuurt hebben bewoners al gebruik gemaakt van de regeling en zelf al verschillende elektriciteitskastjes verfraaid.”
Kunstwerk van Barbara Termorshuizen - foto Frans van Rijnswou
 
Kunstwerk van Barbara Termorshuizen aan de Phoenixstraat/Westvest - Foto - Frans van Rijnswou