Een jaar lang een inkomen voor 10 dakloze jongeren

‘Bouwdepot’, dat is de naam van een nieuw project waarin tien jonge daklozen een jaar lang een inkomen krijgen. “Een begeleider maakt samen met de jongere een bouwplan. Hierin stelt de jongere doelen vast waaraan hij/zij gedurende het jaar wil werken.” Zo legt een woordvoerder van de gemeente uit in antwoord op vragen van Omroep Delft.
Stadskantoor Delft | Ter illustratie

Het Bouwdepot-project is een van de weinige nieuwe gemeentelijke initiatieven die naar voren kwamen in de nieuwe kadernota van de gemeente. Wanneer het project begint is nog niet bekend. De gemeente-woordvoering meldt in antwoord op vragen van Omroep Delft dat er nog een hoop uitgezocht moet worden, zoals welke jongeren in aanmerking komen en hoe de begeleiding vormgegeven gaat worden. Dit project is dan ook een pilot, waarin de gemeente Delft geen ervaring heeft.

Met dit project wil de gemeente een kwetsbare groep helpen door te zorgen voor financiële rust. In een van de beleidsstukken staat: “Op deze manier willen we deze jongeren een nieuwe toekomst bieden.”