Dit zijn de Delftse debatten voor de gemeenteraadsverkiezingen

Over twee weken weten we wie er in de nieuwe gemeenteraad zitting gaan nemen. Eerst moet er echter flink gestemd en gedebatteerd worden tussen de verschillende partijen. Naast ons eigen debatten op 1 en 8 maart worden er door de hele stad verschillende debatten georganiseerd. Dat allemaal in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 14, 15 én 16 maart.

Tussen 1 maart en 16 maart hoeven de politieke fans uit Delft zich geen zorgen te maken over wanneer zij kunnen luisteren naar de favoriete lijsttrekkers van hun partijen. De komende twee weken staan er enorm veel debatten op de planning. Op 1 maart begint Omroep Delft zelf met het ruimte- en woondebat.

Dinsdag 8 maart: Het Omroep Delft Lijsttrekkersdebat
Het grote Delftse lijsttrekkersdebat wordt dit jaar opnieuw georganiseerd door de Gemeente Delft, Omroep Delft en Theater De Veste in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 14, 15 én 16 maart. Het lijsttrekkersdebat wordt voorzien van een livestream, maar je kan er óók live bij zijn.

Net als vier jaar geleden wordt het grote lijsttrekkersdebat gevoerd tussen alle partijen die meedoen. VVD, CDA, PvdA, GroenLinks, studentenpartij STIP, VOLT, Bij1, Hart Voor Delft, D66, Onafhankelijk Delft, SP en de ChristenUnie zijn er allemaal bij.

Waar? Theater de Veste en live bij Omroep Delft vanaf 19:00, op 106.3 FM, digitaal op de kabel: 9- B. Of live via onze eigen website!

Woensdag 9 maart: het Delftse Klimaatdebat
Klimaatcoalitie Delft, een samenwerkingsverband van verschillende Delftse milieuorganisaties, organiseert op woensdagavond 9 maart een klimaatdebat met alle Delftse politieke partijen. Toegang is gratis, aanmelden verplicht. VAK verzorgt een livestream zodat het debat ook thuis te volgen is.

Waar? DOK om 20:00, reserveren is verplicht en kan via de website van DOK

Donderdag 10 maart: Ondernemersdebat in Lijm & Cultuur
In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen organiseert DOTbusiness, in samenwerking met VNO-NCW Delft, MKB-Delft en Lijm & Cultuur, op donderdag 10 maart 2022 een politiek debat, dat zowel live als online door iedereen te volgen is. Deze avond is een uitgelezen kans voor de politieke partijen om hun plannen en ideeën richting ondernemers voor het voetlicht te brengen en met hen in gesprek te gaan.

Waar? Lijm en Cultuur tussen 16:00 en 19:00. Het is live bij te wonen of via een livestream te checken.

Zaterdag 12 maart: Delfts Verkiezingsdebat Kunst & Cultuur
Het Verkiezingsdebat Kunst & Cultuur wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd door Cultuurtafel Delft. Aanwezig zijn: GroenLinks, STIP, D66, Onafhankelijk Delft, VVD, CDA, SP, PvdA, ChristenUnie, Hart voor Delft, BIJ1 en Volt.

De politici gaan onder leiding van gespreksleider Nico Jouwe in gesprek over het toekomstige kunst- en cultuurbeleid in Delft. Wat zijn de plannen en ambities op het gebied van kunst en cultuur in Delft van elke partij? Wat is hun visie? En, hoe gaan ze dit waarmaken?

Waar? Theater De Veste om 16:00, toegang is gratis, wel reserveren bij het theater.

Dinsdag 14 maart: Debat over ruimte en wonen bij Omroep Delft
Op initiatief van stadsbouwmeester Tako Postma organiseert Omroep Delft samen met hem een debat over ruimte- en wonen. Een belangrijk onderwerp voor de stad, omdat Delft voor een grote opdracht staat wat betreft het bouwen van woningen. Is er wel genoeg plek voor nieuwe huizen? Worden bewoners wel voldoende betrokken bij bouwplannen. Dit soort vragen zullen worden beantwoord. Je kan het live beluisteren bij Omroep Delft!

Waar? Omroep Delft, vanaf 19:30 op 106.3 FM, digitaal op de kabel: 9- B. Of live via onze eigen website!

Heb jij tips voor meer debatten of organiseer je een debat? Stuur het naar redactie@omroepdelft.nl!


Ook is er inmiddels een stemwijzer online, waarmee je kunt zien welke partijen bij jou passen!