Deze dinsdag is het tweede stadsgesprek over het slavernijverleden

Op dinsdag 13 februari is er een tweede stadsgesprek over de invulling van het programma rondom het slavernijverleden van Delft. Dit komt een kleine twee maanden nadat Delft bij monde van burgemeester Van Bijsterveldt excuses aanbood voor de rol van de stad in de slavernij.
Burgemeester Van Bijsterveldt biedt de excuses aan | FOTO: Joram Niese

Het Kwartiermakers Comité Slavernijverleden Delft (KMC) organiseert dit stadsgesprek. Voor de excuses was er op 12 oktober 2023 ook al een stadsgesprek over dit onderwerp. Tijdens deze tweede ronde is er een werksessie waarvoor de genodigden in drie groepen worden verdeeld. Deze groepen richten zich op de thema's Verleden (denk aan een monument), Heden (bijvoorbeeld herdenking & viering afschaffing slavernij) en Toekomst (denk aan borging van het comité slavernijverleden). De input die voortkomt uit deze werksessie gebruikt het KMC voor het verder uitwerken van haar adviezen naar het college van burgemeester en wethouders.

Er bij zijn? Meld je aan via deze website.
Het programma duurt ongeveer twee uur en wordt afgesloten met een borrel. De avond begint om 18:30 en vindt plaats in de Vierhovenkerk, aan de Obrechtstraat.