Deze Delftse studenten wonnen een medaille op de Olympische spelen


Zondag 8 augustus werden de Olympische Spelen van 2021 officieel afgesloten. Tijdens deze spelen behaalden verschillende TU Delft studenten een olympische medaille.

Inmiddels is de Olympische vlam in Tokyo gedoofd en onder andere de Delfste Roos de Jong kan met een heel tevreden gevoel terugkijken. Afgelopen week behaalde zij een bronzen medaille voor het onderdeel roeien. Ook de Delftse studente Annete Duetz behaalde een bronzen medaille, maar dan bij het zeilen.

Stef Broenink wist zilver binnen te slepen voor het roeien bij de mannen en Dirk Uittenbogaard, die de master Industrial Ecology volgt, wist zelfs een gouden medaille binnen te slepen met roeien, de heren-dubbelvier.

Naast de medaillewinnaars behaalden ook andere Delftse sporters successen op de Olympische spelen. Zo wist Laila Youssifou met het roeien een zesde plek te behalen en Victoria Pelova scoorde tijdens haar drie gespeelde voetbalwedstrijden twee keer.

Duurzame luchtvaart wordt langzaam realiteit: waterstofvliegtuig van AeroDelft klaar voor vertrek >

Eerder schreven wij al over de speciale innovaties die de TU had ontwikkeld om de sportprestaties van de deelnemers te verbeteren. Deze innovaties lijken nu dus hun vruchten te hebben afgeworpen. spo