Delftse studenten strijden voor hyperloop prijzen

Deze week vindt in Delft The European Hyperloop week plaats. Dat is de hyperloop competitie voor studententeams van over de hele wereld plaats. Hieraan nemen zestien teams van technische studenten deel. Zij strijden voor het beste hyperloopontwerp. Een van de deelnemers is Delft Hyperloop, het 38-koppige studententeam van de TU Delft.

Eerder deze maand onthulde Delft Hyperloop hun Helios I, het nieuwste prototype. Nieuw aan Helios I is dat het model zweeft onder de rails door middel van elektromagnetisme. Delft is het eerste studententeam dat voor deze oplossing koos.

Toepassing van hyperloop op grote schaal

Het team schreef ook twee wetenschappelijke rapporten over de toekomstige implementatie van de hyperloop. Met deze twee rapporten zijn zij ook in de race voor twee verschillende prijzen van de wedstijd. Hiermee kijkt Delft Hyperloop ook naar de toepassing van hyperloop op grote schaal.
The European Hyperloop week eindigt zaterdag 23 juli met een race op het terrein van Voestalpine Track Solutions in Hilversum. Daar demonstreren de deelnemende teams hun prototypes en strijden voor de prijzen van de competitie. De winnaars worden de volgende dag bekend gemaakt tijdens een speciale ceremonie.