Delftse studenten bij laatste 20 James Dyson Award

Delft – 18-10-2020 – Een team van vijf Delftse studenten staat met hun computerinterface in de top-20 van de James Dyson Award. Dat is een internationale designprijs om de nieuwe generatie van ontwerpers aan te moedigen en staat open voor alle ontwerptechnische studenten.

Het Delftse team doet mee onder de naam Myonics. De inzending van het Delftse team stelt mensen die aan spierdystrofie (ziekte van Duchenne) lijden en daarom nauwelijks hun handen kunnen bewegen, in staat met een computer te werken.

De studenten maken daarvoor gebruik van de elektrische signalen (EMG) naar de biceps, triceps en onderarmspieren van beide armen. Ze pikken deze signalen op via speciaal ontwikkelde manchetten.
De ingenieurs van Dyson hebben alle inschrijvingen bekeken en de top-20 samen gesteld. Op 19 november zal James Dyson zelf uit deze twintig ontwerpen een winnaar en twee runners-up kiezen. Het Delftse team heeft inmiddels besloten om zo-wie-zo door te gaan. Ook als ze niet worden gekozen. Zij doen dat in samenwerking met het Amsterdamse bedrijf Yumen Bionics