Delftse kerstfilm in de kerstnacht

Na de succesvolle intocht van Sinterklaas, is er nu ook een film in de maak voor de kerstavond. De Protestantse Gemeente Delft heeft, in samenwerking met creatief conceptbureau De Burgemeesters, een Delftse versie van het kerstverhaal opgenomen.

Delftse kerstfilm Foto: kerstnachtdelft.nl

Het kerstverhaal zal op kerstavond, 24 december, worden uitgezonden via www.kerstnachtdelft.nl. Door de coronamaatregelen kunnen de Delftenaren nu niet meer de traditionele kerstdiensten en missen hun gebruikelijke bezoeken. Deze film voorziet in de behoeften om toch nog met elkaar kerst te vieren. ''Dankzij deze online uitzending kunnen we allemaal tegelijk de Delftse versie van het kerstverhaal met elkaar beleven,'' zegt René Strengholt van de Protestantse Gemeente Delft. ''Het is een kerstverhaal, kerstconcert en kerkdienst in één.''


Prachtige Delftse filmlocaties
Al snel na de beslissing voor een online kerstviering werd duidelijk hoeveel talent er in Delft rondloopt. ''Acteurs, muzikanten en scriptschrijvers waren zo gevonden,’ vertelt Strengholt. ''Bovendien biedt de stad prachtige filmlocaties. In combinatie met de talenten van De Burgemeesters ontstond zo een mooie uitzending.’ Dat beaamt ook Alwin Snel van De Burgemeesters. ‘Het is mooi om op deze manier op kerstavond als stad toch met elkaar verbonden te kunnen zijn. Waar je elkaar anders ontmoette tijdens kerst, kijk je nu gezamenlijk naar het eeuwenoude verhaal in een nieuw jasje. Zelf ga ik normaal niet naar de kerk, maar de uitzending zit zo in elkaar dat het voor iedereen leuk is om naar te kijken.'' Volgens Snel kan elke Delftenaar los van afkomst, geloof of interesses genieten van de uitzending.

Film delen
Vanaf 20:00 uur is de film voor elke Delftenaar te volgen. ''En natuurlijk ook voor iedereen buiten Delft,'' aldus Strengholt. ''Iedereen kan vrij de link te delen met vrienden, familie, in klassenapps en op hun sociale media.''

In Delft Centraal op woensdag 23 december zal Strengholt in de uitzending van Delft Centraal meer over de film vertellen.