Delftse Dribbels met Fonz Olsthoorn: Uitslagen van het Delftse amateurvoetbal

In Delft wordt ieder weekend volop gesport. Onze sportverslaggever Fonz Olsthoorn meldt iedere maandagochtend de hoogtepunten van de Delftse amateursport. Met deze keer, vlak voor de winterstop: De uitslagen van het Delftse amateurvoetbal.
Ter illustratie | Unsplash

Afgelopen zaterdag kwamen onze regioclubs in het amateurvoetbal voor de laatste keer in actie, voordat ze gaan genieten van een welverdiende winterstop.
Onder veelal barre omstandigheden in de vorm van regen en wind wisten onze verslaggevers het volgende te melden:

RKDEO - Honselersdijk
In klasse 1C boekte RKDEO een 3-0 overwinning op Honselersdijk. De uitslag doet vermoeden dat het een eenvoudige zege was, maar ook Honselersdijk liet in deze aantrekkelijke wedstrijd heel aardig voetbal zien, hoewel het er niet in slaagde om tot scoren te komen.

Wippolder – Voorschoten’97
Wippolder leek op papier een gemakkelijke middag tegemoet te gaan tegen laagvlieger Voorschoten’97, echter de praktijk bleek weerbarstiger. Voorschoten kwam drie keer op voorsprong, maar Wippolder wist even zo vaak op gelijke hoogte te komen, mede geholpen door een rode kaart aan de kant van Voorschoten, waardoor het duel in een remise eindigde : 3-3

DHC - Verburch
In klasse 2D moest DHC het in Poeldijk opnemen tegen Verburch. Het draaide uit op een teleurstellende 4-1 nederlaag, die zeker geflatteerd genoemd mag worden, aangezien DHC veelvuldig in de aanval was. Er werd echter niet efficiënt met de kansen omgesprongen en ook paal en lat stonden meer Delftse doelpunten in de weg.

Vitesse Delft - Westlandia
Ook Vitesse Delft leed uit bij Westlandia een gevoelige nederlaag. Het werd 5-1 voor de Naaldwijkers en omdat zij veel sterker voor de dag kwamen dan de Rood-Zwarten, viel hier niets op af te dingen.

Full Speed - DWO
Hetzelfde kan gezegd worden van Full Speed in klasse 3B. De ploeg was een paar maatjes te klein voor tegenstander DWO en moest met een 6-0 nederlaag met de staart tussen de benen afdruipen richting Kerkpolder.

Concordia - Schipluiden
Na een goede competitiestart zakt Concordia in deze afdeling steeds verder weg. De ploeg weet de laatste tijd maar weinig punten te pakken en ook nu weer moest het in de wedstrijd tegen Schipluiden, ondanks een voorsprong, in de slotfase buigen: 2-1

DHL – Te Werve
Dan deed DHL in klasse 4D het een stuk beter. Aan de Brasserskade werd het Rijswijkse Te Werve met maar liefst 6-0 aan de kant gezet. In een bij vlagen onvriendelijk duel, waarin er 2 rode kaarten voor Te Werve te noteren vielen, wist de jonge Delftse brigade het hoofd koel te houden en de tweede overwinning op rij te boeken.

SEP - Celeritas

SEP kon zo’n 2-op-een-rij niet voor elkaar krijgen. Waar vorige week Celeritas nog werd verslagen, moest de ploeg op Tanthof-Zuid de punten laten aan koploper FC Zoetermeer. Ondanks aardig voetbal van de kant van SEP zat er niet meer in dan een 0-2 nederlaag.

Alle uitslagen van 9 december 2023
1C
RKDEO-Honselersdijk 3-0
Wippolder-Voorschoten 3-3
2D
Verburch-DHC 4-1
Westlandia-Vitesse Delft 5-1
3B
DWO-Full Speed 6-0
Schipluiden-Concordia 2-1
Ariston’80-Laakkwartier 6-3
4D
DHL-Te Werve 6-0
SEP-FC Zoetermeer 0-2
5A
DVC-SVO Buytenpark gestaakt
dvv Delft-LSVV’70 0-15

Aangezien met ingang van volgende week de winterstop ingaat voor de amateurvoetballers, is dat een mooie gelegenheid om dan de balans op te maken van de eerste competitiehelft van onze Delftse verenigingen.