Delftse Dribbels: DHC krijgt te weinig

In de 2e klasse D is het DHC niet gelukt om directe concurrent Berkel te verslaan in de strijd om lijfsbehoud. De Delftse brigade bleef steken op een gelijkspel (2-2), waar het eigenlijk meer had verdiend.

© Wicher Schreuders

DHC begon goed aan de wedstrijd, echter na 10 minuten keek het al tegen een achterstand aan door een benutte vrije trap van de ploeg uit Berkel en Rodenrijs.

Nog voor rust wist Quinten van Zweden uit de vele mogelijkheden de gelijkmaker voor DHC te scoren. Na de pauze was het wederom van Zweden, die het net wist te vinden en de Delftenaren aan de leiding bracht, maar Berkel gaf niet op en kwam toch nog -enigszins tegen de verhouding in- langszij.

Wippolder-RKDEO (2-2) 1e klasse C
In de topper van deze afdeling kwam RKDEO aanvankelijk op een 0-2 voorsprong. Een driedubbele wissel aan de kant van Wippolder deed de wedstrijd echter kantelen, hetgeen resulteerde in twee treffers van Rob Overvliet uit evenzoveel assists van Daley Uithof, die zijn aanvankelijke schorsing van 6 wedstrijden eerder deze week geseponeerd had zien worden.

Jari Seffelaar (Wippolder) ontloopt zijn straf waarschijnlijk niet. Hij moest na een overtreding met een directe rode kaart het veld voortijdig verlaten.

Vredenburch-DHL (2-3) 4e klasse D
DHL heeft de draad na twee nederlagen op rij weer opgepakt.
In een gelijkopgaand duel kwam de thuisploeg na achtereenvolgens een ongelukkig eigen doelpunt en een mooie aanval op rozen te zitten (2-0).

De Delftenaren toonden zich echter zeker niet de mindere en konden nog voor de rust de aansluitingstreffer laten aantekenen door Koen Vermeulen.

In de tweede helft greep DHL de verdiende winst. Ivo Hendriks en Ardehl Karijowidjojo schoten de bezoekers naar een 2-3 overwinning.

Quintus-SEP (2-3) 4e klasse D
Strafschoppen speelden een belangrijke rol in een duel, dat meer spannend dan goed was.

De Westlanders kwamen via een penalty op 1-0, waarna Didier van Geenen eveneens vanaf de 11-meterstip de stand weer gelijk trok.
Na de pauze had SEP het betere van het spel, maar toch was het Quintus dat bij een uitbraak op 2-1 kwam.

Door een ongelukkige handsbal van Quintus mocht van Geenen voor de tweede keer via een strafschop feilloos raak schieten, waarna de ploeg van trainer Marcel de Letter vol op de aanval ging spelen. Dit werd beloond in de blessuretijd toen pinchhitter Michael Stalman alleen voor de keeper verscheen en het vonnis over de Heulenaren voltrok: 2-3.