Delfts sportprogramma voor jongeren

Blue Birds Delft en SV Den Hoorn gaan samen sportevenementen voor jongeren organiseren om de jeugd van Delft en midden-Delfland meer naar buiten en aan het bewegen te krijgen. Het doel is om zoveel mogelijk jongeren weer lekker samen te laten sporten in deze tijden van corona en de lockdowns.

De coronamaatregelen zorgen ervoor dat jongeren in deze wintermaanden niet of nauwelijks nog buiten komen, laat staan aan lichamelijke beweging doen. Alles gebeurt online; met vrienden afspreken, lessen volgen en huiswerk maken. Honk -en softbalvereniging Blue Birds Delft en voetbalvereniging SV Den Hoorn gaan hier nu iets tegen doen. De komende dinsdagen zal er op het terrein van SV Den Hoorn aan de Zuidhoornseweg 4 een gratis sportprogramma worden aangeboden voor jeugd van 10 tot en met 15 jaar.

Honkballen en voetballen

De sportdag is bedoeld voor kinderen die geen lid zijn van een vereniging of die bij hun eigen vereniging vanwege de lockdown niet kunnen sporten. Een groep vrijwilligers van beide verenigingen bieden voetbal -en honkbalactiviteiten aan. Deze duren van 16.00 tot 17.30 uur. Uiteraard alles verlopen volgens coronarichtlijnen die voor buitensport gelden.

Lees ook: Sombere Sportraad Delft vraagt hulp bij gemeente >

Aanmelden nodig

Kinderen kunnen vooraf worden aangemeld via de mail lockdownsportnu@gmail.com. Het is verplicht dat van te voren te doen.