Delfts bedrijf harkt ruim 20 miljoen dollar aan investeringen binnen

Een biotechbedrijf uit Delft heeft onlangs een monsterbedrag aan investeringen weten binnen te halen. Cradle, zoals het bedrijf in de Biotechcampus aan de Alexander Fleminglaan heet, heeft namelijk meer dan 20 miljoen dollar bemachtigt voor een aankomend project.
Ingang Biotech campus | Google Maps

Het bedrijf is pas een jaar oud. Oprichter Jelle Prins haalde toen al ruim 5,5 miljoen euro op. Het bedrijf wil kunstmatige intelligentie (AI) gebruiken om het sleutelen aan eiwitten te versnellen. Die proteïnes worden op meerdere plaatsen gebruikt, waaronder medicijnontwikkeling en de kledingindustrie.

Het bedrijf Johnson & Johnson, bekend van onder anderen het Janssen-coronavaccin, is één van de negen nieuwe klanten die naast de miljoeneninvestering zijn binnengehaald. Deze bedrijven doen veel aan het sleutelen aan eiwitten en hopen dat de AI het hele proces zal doen versnellen. Ook kan de kunstmatige intelligentie ervoor zorgen dat de eiwitten worden verbeterd. Zo kunnen ze bijvoorbeeld beter tegen warmte of kou en zijn ze steviger.

Uitbreiden
Het bedrijf wil, en kan nu dus uitbreiden. Momenteel bestaat het uit twee vestigingen: één in Delft en één in Zurich. Amsterdam staat als locatie voor een volgende vestiging gepland. Momenteel heeft het bedrijf slechts twintig werknemers, ook dit worden er meer.