Delftenaren willen openluchtzwembad: ‘Delftse Hout zit ieder jaar vol met blauwalg’

Delftenaren Kim van den Bos en Nicole Bangha-John maken zich hard voor een waterzwembad in Delft. Het meertje in de Delftse Hout wordt nagenoeg jaarlijks geplaagd door blauwalg, wat ervoor zorgt dat er in de stad nauwelijks een mogelijkheid is voor verkoeling. Zij hopen dan ook dat de gemeente wil voorzien in de opening van een nieuw openluchtzwembad.

Ze krijgen daarbij bijval vanuit de lokale politiek. Zo wil ook Jolanda Gaal van Onafhankelijk Delft zich graag inzetten voor een nieuw openluchtzwembad. Het laatste bad werd in 1989 gesloten, tot nog toe is er nooit meer een extra bad bijgekomen. Volgens Gaal is een openluchtbad essentieel: ‘Mensen worden nu doorverwezen naar Scheveningen, dat zorgt in de zomer natuurlijk voor een enorme volksverhuizing’, zegt de fractievoorzitter.

Lees ook: Innovatief waterfietsen door Delft: ‘Je kan 15 km/u halen’ >

Volgens Nicole Bangha-John is het daarom zo langzamerhand tijd voor een openluchtbad, de gemeente kan er volgens haar niet meer omheen. ‘Ieder jaar is er structureel blauwalg in de Delftse Hout te vinden. Ik ben daar klaar mee. Twee jaar geleden ben ik daarom een petitie gestart, daarmee hadden we 1900 handtekeningen opgehaald. Maar de gemeente geeft gewoon niks terug’, legt ze uit.

500 nieuwe handtekeningen

Nu hebben Van de Bos en Bangha-John opnieuw een petitie uitgeschreven, daarmee hopen ze opnieuw de gemeente ervan te overtuigen dat een buitenbad hard nodig is. Nu zijn er al 500 nieuwe handtekeningen opgehaald. Klik op de video voor meer informatie.