Delftenaren kiezen naam nieuwe partij

Delft, 05-11-2020 - De contouren van de nieuwe politieke partij die moet ontstaan door samenwerking van Stadsbelangen Delft en de Groep Stoelinga worden steeds duidelijker. Aad Meuleman meldde woensdagochtend in radioprogramma Delft Centraal: “Beide fracties vergaderen regelmatig samen en dat leidt al tot gezamenlijk moties. Het is even wennen aan elkaar, maar het gaat de goede kant op. Er is zeker een klik met elkaar.”

Aad Meuleman
 


De nieuwe stadspartij wil de bewoners van Delft meer betrekken bij de lokale politiek. Dat komt ook tot uiting als het gaat om de naam van de nieuwe lokale partij. Delftenaren mogen kiezen uit een viertal namen die door een werkgroep van de twee partijen naar buiten zijn gebracht:


- Stadspartij Delft
- Delftse Stadspartij
- Hart voor Delft
- Har(d)t voor Delft

Kiezen is nog mogelijk tot 11 november. In de pol die op de site van Stadsbelangen Delft staat is te zien dat Stadspartij Delft en Hart voor Delft tot nu toe het meest worden gekozen.
“Na 15 november zal de nieuwe naam bekend worden gemaakt. En dat gaan we op een feestelijke manier doen”, onthulde Meuleman in de uitzending.


Stemmen kan via: nieuwestadspartij@gmail.com of via de poll op deze site.