Nieuw winterfestival in aantocht: Delft Verlicht

Lichtjesavond 2022 | Foto: Omroep West

Op 12 december gaat de eerste editie van ‘Delft Verlicht’ van start. Dit is een nieuw winterfestival dat twee weken lang allerlei winterse evenementen en kerstactiviteiten verzorgt in het historische centrum van onze stad.

Het is een royal uitbreiding van Lichtjesavond dat nu al meer dan 25 jaar een populair winter-evenement is. Natuurlijk wordt op 12 december met het aansteken van de kerstboom op de Markt deze feestelijke periode in Delft begonnen.

Nieuwe mogelijkheden
Herman Weyers, één van de oorspronkelijke bedenkers van Lichtjesavond, deelt zijn enthousiasme over de nieuwe aanpak van Delft Verlicht. "Lichtjesavond heeft in de loop der jaren aanzienlijke veranderingen ondergaan, mede vanwege de groei in omvang, de toenemende nadruk op veiligheid en niet te vergeten de impact van de coronacrisis. Door Lichtjesavond onderdeel te maken van Delft Verlicht, ontstaan er nieuwe mogelijkheden en blijft het evenement behouden voor Delft. Met bovendien grotere waarde voor de stad, bijvoorbeeld omdat meer partijen op een goede manier kunnen mee profiteren", aldus Weyers.

Het complete programma wordt volgende maand bekend gemaakt. Volg daarvoor ook het tv-kanaal van Omroep Delft. Ondernemers en organisatoren van winterse of kerstevenementen kunnen zich nog aanmelden bij De Burgemeesters.