Delft steunt Oekraïne

Zondag 26 februari is er vanaf 13.00 een manifestatie op de Markt in Delft. De bijeenkomst die wordt georganiseerd door de Delftenaren Tijn Noordenbos, Jeroen Beelen en Suzanne Liem en is bedoeld om uiting te geven aan de gevoelens van de inwoners van Delft over de Russische inval in Oekraïne.

Vorig jaar vond er – vlak na de inval in Oekraïne – ook een bijeenkomst plaats op de Markt. De initiatiefnemers roepen hun stadgenoten op om een bloem mee te nemen en de Markt voor deze manifestatie blauw geel te kleuren.

Programma

“We willen laten zien dat we er ook na een jaar nog steeds zijn en willen zijn voor Oekraïners in Delft en omgeving. En natuurlijk ook voor vluchtelingen uit andere landen”, aldus Suzanne Liem een van de initiatiefnemers.
De manifestatie zal worden geopend door de Delftse kunstenaar Tijn Noordenbos. Ook wethouder Joelle Gooijer zal aanwezig zijn. Stadsbeiaardier Henk Groeneweg speelt het nationale Volkslied van Oekraïne op het carillon van de Nieuwe Kerk en een koor zal onder leiding van Jeroen Spandaw het Oekraïense volkslied zingen.

Bijeenkomst vorige jaar voor Oekraïne - foto Suzanne Liem