Delft en Rijswijk gaan campus bouwen in Kesslerpark, 500 extra studentenwoningen

De gemeente Delft en Rijswijk hebben een overeenkomst getekend om studentenwoningen te bouwen in het Kesslerpark in Rijswijk. Met de ondertekening gaat een langverwachte wens van Delft en Rijswijk in vervulling. Er komt een bedrijvencampus waar ook plaats zal komen voor studentenhuisvesting.

Al langer probeert de gemeente Delft meer studentenhuisvesting in omliggende gemeenten te plaatsen. Steeds kwamen plannen voor studentenwoningen in omliggende gemeenten als Pijnacker-Nootdorp en Schipluiden niet tot wasdom. De overeenkomst met Rijswijk is een eerste stap naar extra studentenhuisvesting buiten de stad.

De stad heeft namelijk grote problemen met de vraag naar woonruimte voor studenten en internationale studenten. Er zijn op de korte termijn te weinig mogelijkheden om woonruimte te bouwen. Het bouwen van 500 studentenwoningen in het Kesslerpark is daarom een welkome bijdrage.

Overeenkomst nog weinig concreet
Maar wanneer er precies nieuwe woningen komen, is nog onduidelijk. De overeenkomst die is getekend, is slechts een intentieovereenkomst. ‘Er is nog geen concreet tijdsbestek afgesproken. Wel is duidelijk dat er al mogelijkheden zijn om volgend jaar te starten met tijdelijke huisvesting. In het eerste kwartaal van 2022 worden ook verdere afspraken gemaakt over de planning van het Kesslerpark’, vertelt een woordvoerder van de gemeente.

Er zijn dus ook nog geen partijen gevonden om mee samen te werken. Dat valt allemaal onder een nadere uitwerking van de plannen. Voor Rijswijk valt er overigens veel te winnen, zij hebben al langer de ambitie om een onderwijscampus te ontwikkelen in de stad. Zo proberen ze het Kesslerpark een betere plek te maken, waar het nu vooral een bedrijventerrein is.

Interessant voor internationale studenten
De gemeente Delft is in ieder geval blij met de mogelijkheid om meer studenten buiten de stad te huisvesten. Rijswijk ligt niet te ver weg, is goed te bereiken met de trein en met de fiets is het tien minuten reizen naar de TU Delft-campus in de stad. Reizen hoeft dus geen tegenargument te zijn: ‘Juist vanuit een campusgedachte en de goede bereikbaarheid kan het dus een aantrekkelijk gebied zijn voor (internationale) studenten van de TU Delft’, sluit de woordvoerder af.