De VAK op zoek naar een nieuwe directeur

Huub ‘t Hoen neemt op 1 oktober afscheid als directeur van De VAK. Hij werkte ruim zeven jaar bij De Vak.

De zoektocht naar een nieuwe directeur begint op 1 augustus. Huub ‘t Hoen: “Ik heb het gevoel dat ik de complexe opdracht die ik in 2015 kreeg nu echt aan het afronden ben. De VAK staat er goed voor. Voor mij is dat een mooi moment om afscheid te nemen.”

Van Vrije Akademie voor de Kunsten naar DE VAK

‘t Hoen is sinds 2014 betrokken bij De VAK, toen nog de Vrije Akademie voor de Kunsten. Onder zijn leiding en visie is er een overgang van gemeentelijke dienst naar een coöperatie met ZZP-ers tot stand gekomen. Vanaf 2016 is hij formeel directeur van De VAK en heeft hij zich onder andere ingezet voor de verzelfstandiging van De VAK, de huisvesting in OPEN en de samenwerking met DOK en met veel andere (kunst)instellingen in de stad. Ook heeft hij een aantal initiatieven genomen, die verder reikten dan het werkveld van De VAK. Zo was ’t Hoen recentelijk één van de initiatiefnemers van het nieuwe 4-wekelijkse stadsdebat “De Staat van Delft”.

Inspiratiebron

’t Hoen zegt dat de docenten bij De VAK zijn inspiratiebron zijn geweest. “Zij inspireren mij dagelijks. Met hun passie voor het vak, de hoge kwaliteit van hun kunstlessen, de prachtige presentaties en concerten die ze verzorgen en met alles wat zij allemaal nog meer doen voor Delft en De VAK. Dat maakt mij trots deel uit te maken van dit team. Samen met onze meer dan 3.700 cursisten hebben wij ons door de coronajaren heen geploeterd, grote slagen gemaakt en een stabiele organisatie neergezet waarmee De VAK de toekomst vol vertrouwen tegemoet kan zien.”

De vacaturetekst is te lezen op de website van De VAK.

Huub 't Hoen