De nieuwe Vermeer in Delft

Vanaf maandag 20 maart tot zondag 7 mei zijn in etalages in de binnenstad meer dan 100 werken te zien, gemaakt door de finalisten van het MAX tv-programma ‘De Nieuwe Vermeer’.

Winkeliers en bewoners van onze binnenstad stellen hun etalage of raam hiervoor graag ter beschikking. Je kunt dus een wandeling door de stad van Vermeer maken langs door hem geïnspireerde kunstwerken

Prinsenhof heeft de prijswinnaars

De kunstwerken die in het tv-programma een prijs wonnen, zijn te zien in het Museum Prinsenhof Delft. Daar hebben de werken van de zes winnaars van de wekelijkse wedstrijd een plekje gekregen. Ook in het Vermeer Centrum en in de Oude en Nieuwe kerk is meer te zien over onze beroemde stadgenoot uit de 17de eeuw.

180 amateurs leverden een werk af

In het programma ‘De Nieuwe Vermeer’ creëerden professionele kunstenaars een eigen werk geïnspireerd op de zes verloren geraakte Vermeers. De zes winnaars van deze wedstrijd zijn te zien in het Mauritshuis in Den Haag. In totaal werden er twaalf schilderijen gemaakt door professionele schilders en 180 door getalenteerde amateurs.

Vermeer in Amsterdam

De tentoonstelling Vermeer in het Rijksmuseum in Amsterdam is definitief uitverkocht. Dat de tentoonstelling erg populair is, is ook te zien in de museumzalen aldaar Wil je dus ook iets van Vermeer zien, dan ben je aangewezen op de geboortestad van Vermeer. Die bezichtiging is bovendien gratis
In het Rijksmuseum is het erg druk.