Nieuwe maatregelen na stijging coronabesmettingen

01-10-2020 – Er gelden nieuwe regels die ervoor moeten zorgen dat we het coronavirus onder controle krijgen. De regels zijn nodig omdat er weer veel meer besmettingen zijn. Ze gelden voorlopig voor drie weken, tot 20 oktober. 

Het kabinet roept iedereen op weer zoveel mogelijk thuis te werken en alleen naar het werk te gaan als het echt niet anders kan. Thuis mag je maximaal drie gasten ontvangen. Daarbij tellen kinderen tot en met 12 jaar niet mee. Wil je buitenshuis afspreken? Bijvoorbeeld in een bioscoop of restaurant? Dan kun je met maximaal vier mensen samen afspreken. Ook hier tellen kinderen tot en met 12 jaar niet mee.

Horeca dicht
De horeca moet om 22.00 uur dicht zijn. Je mag tot 21.00 uur naar binnen en je moet je naam en adres opgeven. De sportkantines zijn dicht en publiek bij sportwedstrijden of trainingen is niet toegestaan. De musea in de stad laten beperkt mensen toe, en je moet van tevoren reserveren. Je hoort dan van hoe laat tot hoe laat je mag komen. In Delftse supermarkten zijn ouderen 's ochtends welkom, en jongeren in de middag. In bibliotheek OPEN (voorheen DOK) aan het Vesteplein zijn mensen uit een risicogroep van maandag tot en met zaterdag van 09:00-10:00 uur welkom voor het lenen en inleveren van boeken. Op dit tijdstip is het hier rustig.

Mondkapje
In alle publieke binnenruimtes is het dringende advies om een mondkapje te dragen. Dit geldt ook voor de studio van Omroep Delft. Kom je naar de studio? Doe dan een mondkapje op. Ook in het stadskantoor is dat verplicht. Ook winkeliers kunnen je vragen een mondkapje op te doen, maar het is niet verplicht. In bus, trein, tram of metro is en blijft een mondkapje wel verplicht. En beperk het aantal reizen.