De C&A in Delft gaat sluiten, het einde van een tijdperk?

Al bijna 50 jaar domineert C&A het stadsbeeld bij de Paradijspoort in de Delftse. Nu is bekend geworden dat de winkel gaat sluiten. Dit tot ontzet van een hoop Delftenaren.
C&A | Google Maps

In de jaren ’70 opent de winkel in het hart van Delft. De grote kledingzaak is inmiddels een begrip geworden in de stad. Op 30 december 2023 zullen de deuren van de winkel voor goed sluiten. Tot die tijd is er uitverkoop.

Tijden veranderen
De winkel sluit haar deuren in Delft omdat er nieuwe filialen worden geopend elders in Nederland. C&A heeft daarnaast besloten dat deze plek in Delft voor hen geen goede plek meer is. Een werknemer van het hoofdkantoor zegt tegen online blad indebuurt Delft dat sommige locaties sluiten of openen, omdat dit beter zou passen bij de behoeften van klanten, de algemene marktsituatie en de gezondheid van de lokale detailhandel.

Wat er met het pand gebeurd is nog niet bekend. Wel wordt er gespeculeerd over woningbouw. Dit naar aanleiding van een bestemmingsplan van de gemeente dat eind vorig jaar gepresenteerd is. In dit plan staat dat er boven het huidige pand zo’n 50 woningen gebouwd dienen te worden.