Coronaproef van kunst genieten in Delft met de QuarantaineKunst route

QuarantaineKunst opent zaterdag 6 maart in Delft, Den Haag, Westland en Zoetermeer de kunstwedstrijd 'Verbinden'. Op deze manier willen ze mensen toch nog, coronaproof, van kunst laten genieten. Kunstenaars willen graag contact met hun publiek en kunstliefhebbers missen hun culturele uitjes naar musea en andere kunstinstellingen. QurantaineKunst wil via deze kunstwedstrijd dit gemis een beetje verlichten door kunst vanaf de openbare weg zichtbaar te maken.

De kunstwedstrijd wordt zaterdag om 14.00 uur geopend. Dus heb je even geen zin om naar het bos of strand te gaan, pak dan je fiets of trek je schoenen aan en maak een route langs de kunstwerken. In Delft zijn er op dit moment zo’n 25 adressen waar kunstenaars hun werken exposeren. Kijk op deze kaart voor de deelnemende adressen.

Kunst op verrassende plekken in de binnenstad

Kunstenaars kunnen aan de kunstwedstrijd meedoen als ze drie nieuwe of bestaande werken hebben die passen bij het thema 'Verbinden'. Dan moet ze nog een goed plekje in de binnenstad vinden om de werken op te hangen. Bijvoorbeeld bij een (horeca)ondernemer, winkelier of bewoner die een raam, tuin of balkon heeft op een goed zichtbare, centrale plek in de binnenstad. De werken zijn op loopafstand van elkaar te zien in de binnenstad van Delft, Den Haag, Zoetermeer of het Westland.

Lees ook: Zilveren topstukken nu in vaste presentatie Museum Prinsenhof

Bezoekers van de kunstroute 'Verbinden' kunnen digitaal hun stem uitbrengen op de drie beste werken. Dat kan via de QR-code die bij het kunstwerk staat. De wedstrijd loopt van 6 tot en met 28 maart. Op 29 maart wordt er bekend gemaakt welk vijf werken per stad door het publiek zijn gekozen tot finalisten. Deze werken worden geëxposeerd op een toonaangevende plek in de binnenstad.

En de winnaar is...

De vakjury bestaande uit o.a. Benno Tempel (directeur Kunstmuseum Den Haag) kiest uit deze 20 finalisten de winnaar. De winnaar wint naast de titel: 'Het kunstwerk van regio Haaglanden' ook een prijs van € 500.

Parallel hieraan wordt de Kunstwedstrijd Jong Talent 'Verbinden'voor de jeugd van 9 t/m 18 jaar georganiseerd. Alles werkt hetzelfde. De hoofdprijs van de Kunstwedstrijd Jong Talent is naast de titel 'Beste kunsttalent van regio Haaglanden' een waardebon van € 100,-