Corona: Reinier de Graaf vraagt respect voor zorgmedewerker in campagne

Delft, 17-11-2020 - Het Reinier de Graaf ziekenhuis roept in een nieuwe campagne op tot respect. Met de slogan: ‘’Wij blijven overeind voor jou! Houd jij je aan de regels voor ons?’’ hoopt het ziekenhuis de bezoekers te herinneren aan het belang van het naleven van de coronamaatregelen.

De besmettingen stegen lange tijd en ook al lijkt deze nu weer iets te dalen, is het gevoel van urgentie omtrent het coronavirus wel een beetje verdwenen. Althans dat is wat het Reinier de Graaf ziekenhuis ervaart, ze merken steeds vaker dat bezoekers zich niet aan de coronamaatregelen houden. Daarnaast is er ook beveiliging ingeschakeld bij de ziekenhuisgebouwen. Of dit gerelateerd is aan de coronacrisis is onduidelijk, maar het zou niet het eerste ziekenhuis zijn dat extra beveiliging inhuurt door COVID-19.

Gaan obers en stewardessen aan de slag in het Reinier de Graaf ziekenhuis? Lees verder >

Afgelopen woensdag meldde het Reinier de Graaf op de website dat het eten met patiënten niet meer mogelijk zou zijn doordat er onbewust toch besmettingen plaatsvinden. Hierbij ernstig zieken en/of terminale patiënten uitgesloten, hierover gaat het ziekenhuis in gesprek met de desbetreffende bezoekers en patiënten om afspraken te maken.

Billboard

Met de Respect-campagne hoopt het ziekenhuis een beroep te doen op het verantwoordelijkheidsgevoel van mensen om zich weer te houden aan de coronaregels. In de campagne zullen vijf zorgprofessionals van verschillende afdelingen vertellen waarom zij tot het uiterste gaan om in de zware coronatijd zelf overeind te blijven, zo meldt Omroep West. Daarnaast geven ze ook een kijkje in wat het onbegrip omtrent de coronamaatregelen van bezoekers persoonlijk met hen doet.

Testen zonder coronasymptomen vanaf dít moment is het waarschijnlijk mogelijk >

Het ziekenhuis zal de verhalen op de website en de sociale mediakanalen delen met de hashtags #respectvoorelkaar en #samenhoudenwedezorgveilig. Vandaag wordt de campagne afgetrapt met een groot billboard bij het ziekenhuis waarop de gezichten en bijbehorende persoonlijke berichten te zien zijn. Net zoals dat er eerder dit jaar geklapt werd voor de zorg, hoopt het ziekenhuis nu dat bezoekers de urgentie in zien van het naleven van de regels.

Foto: Reinier de Graaf