Cinekid on Tour 2020 in Delft

Delft - 15-10-2020 - Ook dit jaar komt Cinekid on Tour 2020 bij Lumen langs in de herfstvakantie. Van woensdag 21 oktober tot en met zondag 25 oktober vertoont het filmhuis vier bijzondere kinderfilms, geselecteerd door Cinekid. Hierbij zit ook Kapsalon Romy, die op het Nederlands Filmfestival in de prijzen viel. Daarnaast is de documentaire De Schooltuin te zien, geschikt voor jong en oud.

Knutseltasjes voor thuis
Door de nieuwe coronamaatregelen kan het knutselen in de foyer helaas niet doorgaan, maar er staan wel tasjes klaar die de kinderen mee naar huis kunnen nemen.
Alleen deze week is Un fils en The Kingmaker, Imelda Marcos te zien. De filmdebuut Un fils is een gebalanceerd, zenuwslopend familiedrama dat op verfijnde wijze commentaar levert op patriarchale tradities van Tunesië. Voor The Kingmaker, Imelda Marcos, duikt de regisseur in het puissante leven van de familie Marcos. De regisseur toonde eerder haar fascinatie voor rijkdom met Generation Wealth. Imelda Marcos, een moderne Marie Antoinette, zegt weer een paradijs van de Filipijnen te willen maken. Maar hoe komt ze eigenlijk aan al dat geld?

Filmhuis Lumen
Fotograaf: Frans vanRijnswou