Brugklassers schilderen in de stijl van René Jacobs

Brugklassers van het Haagse Edith Stein College hebben een werk geschilderd in de stijl van de Delftse beeldkunstenaar René Jacobs. De beste drie kunstwerken zijn vanaf zaterdag 30 maart een week lang te zien in de galerie van de kunstenaar op de Nieuwe Langendijk 10 alhier.

Het idee voor dit project kwam van Nelleke van der Burg, docent beeldende vorming, aan het Edith Stein College. Toen zij de vrolijke schilderijen zag die René Jacobs interventions noemt, borrelde het idee op om dat ook door haar leerlingen te laten doen.
Interventions zijn kunstwerken die gebaseerd zijn op bestaande schilderijen. Jacobs schildert in zo’n oud schilderij de huidige of de toekomstige tijd daar in. Dat zorgt voor verrassende of humoristische contrasten. Hij plaatst het heden en verleden in zijn werk zo in een heel ander perspectief.

Intervention van Safouan
De opdracht aan de leerlingen was: kies een van 12 bestaande kunstwerken van bekende meesters en maak je eigen interventie zodat het kunstwerk een nieuwe betekenis krijgt. De resultaten waren verrassend goed met enkele interessante en humoristische vondsten. Toen Jacobs de werken in zijn stijl langs zag komen op Instagram was hij onmiddellijk enthousiast. Hij zegt daarover: “Ik was getroffen door het enorme plezier dat van de kunstwerken afspat en vooral de originaliteit. Er zaten enkele jaloersmakend goede ideeën tussen, zoals een labyrint naar het werk van Escher van Safouan waar een zwart monster tussen was getekend die mannetjes voor zich uit joeg. Was ik maar zelf op dat idee gekomen.”

Bezoekers welkom
Van zaterdag 30 maart tot en met zaterdag 6 april worden de drie beste werken tentoon gesteld in de galerie van Jacobs aan Nieuwe Langendijk 10 in Delft.
Bezoekers zijn van harte welkom om langs te komen en het jeugdige talent van het Edith Stein College met eigen ogen te bewonderen en te vergelijken met het werk van de kunstenaar zelf.