Brandweer helpt een man zijn sleutels op te vissen én blust een kleine keukenbrand

Maandagavond 4 januari zijn brandweermannen twee keer uitgerukt, voor zowel problemen met vuur als met water. Een Delftse automobilist werd te hulp geschoten met een speurtocht in een gracht en er werd een kleine brand in Poptahof Noord geblust.

Een automobilist liet tijdens het uitstappen uit zijn werkbus zijn sleutelbos vallen in de gracht aan het Achterom in Delft. Om zijn sleutels terug te krijgen belde de man hierop de brandweer.

Er kwamen duikers van de kazerne in Delft ter plaatse. Zij hebben met een magneet aan een draad de sleutels uit het water gehaald. De automobilist was de brandweermannen zeer dankbaar.

Woningbrand

Daarnaast woedde er een kleine brand in een woning aan de Poptahof Noord. De brand die uitgebroken was in de keuken van een woning kon gelukkig snel geblust worden.

Omstreeks half negen kwam de melding binnen bij de hulpdiensten waarin alarm werd geslagen omtrent een woningbrand. Eenmaal ter plaatse constateerde de brandweer dat het om een kleine brand ging die al geblust was. Hierop gingen de hulpdiensten weer retour.

Koolmonoxide

Eerst controleerde de brandweer de woning nog wel op de aanwezigheid van koolmonoxide en nadat alle ramen van de woning opengezet waren was de rook snel verdwenen. Bij de brand raakte niemand gewond.

Vaccineren Delft: GGD Haaglanden begint eerder met vaccineren tegen corona dan gepland >

Eerder deze week op zaterdagochtend, omstreeks half elf, rukte de brandweer ook uit naar Poptahof Noord. Er zou een vreemde lucht gehangen hebben in het gebied, zo meldt calamiteitensite Oozo.

Heb je tips voor ons of heb je zelf een ongeval gespot? Mail ons dan op redactie@omroepdelft.nl.