Brandweer Delft druk door storm Evert

Storm Evert die donderdag over Nederland, en dus ook Delft, trok is weer gaan liggen. Op veel plekken in Delft kwamen tijdens de storm dakdelen los. Bij de meldkamer van de brandweer regio Haaglanden stroomden de meldingen van stormschade binnen.

Zo heeft de brandweer donderdag enige tijd een gedeelte van de Westvest in Delft afgesloten nadat een stuk dakbedekking was losgekomen door de harde wind. Deze moest weggehaald worden met een hoogwerker. Ook moesten ze op pad voor een loszittende reclame luifel van de Kruidvat aan het Bastiaansplein. Door de harde wind klapperde het reclamebord heen en weer boven de stoep. Het bord is weggehaald.

Lees ook: Losse dakplaten en ander hinder door storm Bella

Op de Zaagbekhof in Delft moest de brandweer in actiekomen voor een aluminium dakdeel dat was losgekomen door de storm. Met een ladder zijn twee brandweerlieden naar boven geklommen om het dakdeel weg te halen. Verder zijn er door de harde wind zijn er enkele gevelplanken losgekomen op de Buizerdlaan in Delft. De brandweer moest met een hoogwerker omhoog om de planken weer vast te maken.

Dit was slechts een kleine greep uit de storm gerelateerde werkzaamheden van de brandweer Delft op donderdag. Zaterdag kunnen we weer rekenen op harde windvlagen door heel het land, dan tot wel 90 kilometer per uur.