Bodemonderzoek voor warmtenet duurt 10 weken

Vanaf maandag 23 januari a.s. worden er 10 weken lang milieukundige bodemonderzoeken gedaan in de wijken Voorhof en Buitenhof. Dit onderzoek is nodig om te onderzoeken of de bodem geschikt is voor de aanleg van een warmtenet.

Met een brief zijn de bewoners van de wijken deze week op te hoogte gebracht van het onderzoek. Er zullen in sommige gevallen tijdelijke verkeersmaatregelen zoals het afsluiten van een weghelft nodig zijn.

NetVerder verantwoordelijk voor de aanleg

Het onderzoek gebeurt door het Rotterdamse bedrijf NetVerder in samenwerking met de gemeente Delft, woningcorporaties DUWO, Stedelink, Vidomes en Woonbron. Het onderzoek van NetVerder gebeurt ook in samenwerking met warmteleverancier Equans. NetVerder is als toekomstige netwerkbeheerder verantwoordelijk voor de aanleg van het warmtenet.

Soms verkeersmaatregelen nodig
 
De werkzaamheden gebeuren met een handboor. Daarmee worden bodemmonsters genomen. Ook het grondwater wordt onderzocht. NetVerder verwacht niet dat er verkeersomleidingen nodig zijn. Wel zullen er soms maatregelen zoals afzettingen nodig zijn. De bodemonderzoeken zijn nodig om in de toekomst vergunning te kunnen krijgen voor de aanleg van het warmtenet.