Bomenkap Martinus Nijhofflaan kan bijna beginnen

Het inpakken van bomen is begonnen. Foto: Frans van Rijnswou

De bomen aan de Martinus Nijhofflaan worden ingepakt in netten. Dat gebeurt om te voorkomen dat vogels nestjes bouwen in de bomen. Maar waarom zou je dat doen? Vogels zijn toch leuk in de stad?

Op de plek waar nu de bomen nog staan zullen 260 woningen komen. Daarom moeten de bomen worden gekapt. Om te voorkomen dat vogels nestjes bouwen in de bomen, komen er nu netten omheen. Geert van Poelgeest, voorzitter van Natuurlijk Delft- KNNV legt uit: “Het broedseizoen komt er nu snel aan. Bomen met broedende vogels mogen niet worden gekapt. Om dat te voorkomen is het een bekende methode om bomen dan in te pakken in netten. Zo voorkom je dat vogels nestjes gaan bouwen”.

Uitgesteld
“Alle inheemse vogelsoorten zijn in Nederland beschermd op grond van de Wet Natuurbescherming. De nesten en eieren van inheemse vogelsoorten zijn tijdens het broedseizoen beschermd. Het broedseizoen is zo lang als vogels nesten maken, eieren leggen en broeden. Als vogels dus een nest bouwen in de bomen op hoek van de Martinus Nijhofflaan, kunnen die niet gekapt worden en moeten de werkzaamheden heel lang worden uitgesteld”, legt Van Poelgeest verder uit.

Starters
Op deze plek verschijnt een woontoren met daarin 260 woningen. Op de begane grond komen winkels. De toren sluit aan op het gebouw waarin onder meer Albert Heijn XL is gevestigd. Het is de bedoeling dat de appartementen naar starters gaan. De meeste woningen in de 65 meter hoge toren worden tussen de 30 en 60 vierkante meter. Op de begane grond komt behalve ruimte voor winkels ook een gezamenlijke huiskamer en lobby.

Lees ook: Delft moet geen 'Manhattan aan de Schie' worden; oplossing in meer betaalbare woningen >
Bomen worden ingepakt op de Martinus Nijhofflaan - Foto: Frans van Rijnswou