Bijna 16 miljoen steun voor Delftse bedrijven

Met de dalende coronacijfers lijkt de ergste crisis achter de rug. Voor veel bedrijven is dit echter niet het geval. Daarom ontvangen 414 Delftse ondernemers in totaal 15,7 miljoen euro als voorschot om hun werkgelegenheid te behouden.

De landelijke overheid heeft in het begin van de coronacrisis een subsidie (NOW) opgetuigd met als doel om arbeidsplaatsen te behouden. De toegekende voorschotten voor ronde 4 zijn deze week bekendgemaakt. Deze subsidies zijn aangevraagd voor de periode juli tot en met september van 2021. Een bedrijf kan steun aanvragen als het een omzetdaling van ten minste 20% verwacht.

Lees ook: Delftse raad stemt over extra coronasteun ondernemers >

Wie ontvangt wat?

De ontvangen voorschotten lopen sterk uiteen. Het kleinste verstrekte voorschot bedraagt € 147, het grootste € 1.580.568. In de grafiek hieronder is de top 10 van de Delftse ontvangers weergegeven.

Bron: UWV

In de lijst met bedrijven komen, zoals verwacht, veel horecazaken en winkels voor. Maar ook een groep maakbedrijven is terug te vinden, zoals Hardt, een startup van de TU Delft die een hyperloop netwerk ontwikkelt. Zij vragen gemiddeld grotere bedragen aan. Daarnaast zijn ook diverse sport- en studentenverenigingen terug te vinden in de lijst.