Bezorgen van (kerst)inkopen kan in Delft nu ook bij een pakketkluis

Er nadert een nieuwe lockdown, wat betekent dat alle winkels, musea en sportscholen hun deuren weer moeten sluiten. Hierdoor zullen veel Delftenaren hun kerstinkopen online moeten doen. Maar vaak ben je op de tijd dat de bezorgers komen nét een luchtje aan het scheppen of heb je simpelweg nog een essentiëel beroep waardoor je op het opgegeven tijdstip niet thuis kunt zijn. Daar hebben Izipack en We are Delft iets op bedacht.

De mobiele pakketkluis bij de Oude Jan. Foto: Frans van Rijnswou

 Niets is vervelender dan met je staart tussen je benen weer naar de buren moeten lopen omdat je de postbezorger hebt gemist. Gelukkig, hebben initiatiefnemers Izipack en We are Delft daar iets op dacht: pakketkluizen. Bij deze kluizen kun je je pakketten laten bezorgen en kun je ze ophalen op een moment dat het jou uitkomt.

 

Bestelbussen

De twee Delftse mobiele pakkethuizen waar jij je bestelling kunt laten bezorgen staat aan het Heilige Geestkerkhof naast de Oude Kerk. Er staat ook een kluis bij het Reinier de Graafziekenhuis, maar deze is bedoeld voor het zorgpersoneel. De kluizen zijn van Mobile Locker en worden normaal gesproken gebruikt van festivals, maar door de coronacrisis waren ze ongebruikt.

 

Deze tijdelijke pakketkluizen zijn initiatief van Izipack en We are Delft en samen met de gemeente Delft, de provincie Zuid-Holland, Fier Fietskoeriers, Lessgo en Werkse! hebben ze het project opgezet. Hiermee wordt er gewerkt aan een duurzame bezorging en een vermindering van het aantal bestelbussen in de stad.

 

Concrete stappen

Daarnaast is het proces vrij simpel: download de app, maak een account, en voer jouw unieke code in, en vervolgens kun je je pakket op gaan halen bij de door jou geselecteerde kluis. Mocht je niet in de buurt van een van de twee kluizen wonen dan brengt een fietskoerier je Delftse bestellingen dezelfde dag thuis. Als het gaat om bestellingen van buiten Delft of grote pakketten dan worden de producten bezorgd met een elektrisch voertuig, meldt de gemeente.

 

Lokaal samenwerken

Wethouder Martina Huijsmans van Ruimtelijke ordening, Mobiliteit en Dienstverlening is zeer blij met het initiatief: “In Delft worden concrete stappen gezet richting duurzame stadslogistiek. Dat doen we door lokaal samen te werken met innovatieve partijen. De tijdelijke pakketkluis is hier een mooi voorbeeld van.”