Barst: boek, film én toneelstuk dat 'Delftser dan Delft' is

Echte Delft-liefhebbers opgelet. Barst! wordt je nieuwste obsessie. Drie lokale auteurs, Ineke Verkade, Jennefer Zuniga-de Jong en Marguerite de Ruijter schreven samen onder het pseudoniem Jennimar Inkade Barst! Barst! zal niet alleen in boekvorm verschijnen er zal ook een boektrailer te zien zijn én een toneelstuk.

 

 

De roman vertelt het verhaal van de twintigjarige Merel de Lange die tijdelijk in het huis van haar tante mag wonen, een historisch grachtenpand in de Delftse binnenstad. Er zijn twee voorwaarden ze moet het achterstallig onderhoud wegwerken én ze mag niet op zolder komen, dan mag Merel er geheel gratis blijven wonen. Maar Merel is niet de enige, in het tuinhuis woont Fleur die net als Merel in het pand mag blijven zo lang ze de zolder niet betreedt en de tuin tip top houdt. Op 19 november zal het komedieverhaal gepresenteerd worden.

 

Museum het Prinsenhof is genomineerd voor een Apollo Award >

 

Cadeau

Het boek als drie jaar in de maak, in eerste instantie wilden de auteurs een boek schrijven over sterke vrouwen en de aankoop van een oud huis, zo vermeldt Pijnacker-Nootdorp.tv. Maar al snel kwam het idee om het verhaal af te laten spelen in een echt Delfts pand en de rijke geschiedenis van de prinsenstad in het geheel te betrekken. Zo speelt het echtpaar Van Marken, Delfts Blauw en een bekende schilder – hoogstwaarschijnlijk Johannes Vermeer – een rol in de roman.

 

 

Naast de release van het boek komt aanstaande donderdag 19 november ook een speciale boektrailer uit, gemaakt door dramadocent Charmaine Hulsbosch. Zij schreef het scenario en filmde de trailer met haar leerlingen. De kers op de taart is misschien wel dat ze het verhaal komend jaar ook gaat uitbrengen als toneelstuk.

 

Beeld beroemde Delftse geneesheer is bijna onvindbaar >

 

Het boek wordt uitgegeven door Uitgeverij Oostland en zal tien euro gaan kosten. Aankomende donderdag is er ook een speciale Facebookactie: de eerste vijftien personen die via het sociale mediakanaal hun boek bestellen krijgen een Barst! mondkapje cadeau!

 
Fotograaf: Corine van den Bulk/Uitgeverij Oostland