Museum Prinsenhof genomineerd voor Apollo Awards 2020

Delft, 14-11-2020 – Museum Prinsenhof Delft komt met de succesvolle tentoonstelling Pieter de Hooch in aanmerking voor de prestigieuze Apollo Award van het Britse kunstblad Apollo Magazine. De Apollo Awards worden sinds 1992 uitgereikt en ‘vieren belangrijke prestaties in de kunst- en museumwereld’. Museum Prinsenhof Delft is het enige Nederlandse museum dat is genomineerd. De tentoonstelling trok 90.000 bezoekers aan het museum.


Janelle Moerman, directeur Museum Prinsenhof Delft is bijzonder vereerd met de nominatie : "Wij ervaren het als een grote erkenning dat de expositie ook internationaal zo goed is opgemerkt en ontvangen. Museum Prinsenhof Delft bevindt zich met deze tentoonstelling in imponerend gezelschap. Daar zijn we ongelofelijk trots op.’

Bekendmaking op donderdag 19 november 2020
De winnaars van de Awards 2020 en de Apollo Award for Personality of the Year worden bekendgemaakt tijdens een ceremonie op donderdag 19 november om 18.00 uur (GMT). De prijsuitreiking is online te volgen via de website van Apollo. In het decembernummer van het magazine is tevens aandacht voor de Awards. Naast ‘Tentoonstelling van het Jaar’ worden onder meer prijzen toegekend in de categorieën ‘Kunstenaar van het Jaar’, ‘Digitale Vernieuwing van het Jaar’ en ‘Museumopening van het Jaar’.