Artificial Intelligence hoofdrol bij Highlight Delft

Tijdens het kunst- en technologiefestival Highlight Delft draait het dit jaar vooral om Artificial Intelligence (AI), ofwel kunstmatige intelligentie en kleine deeltjes. Er wordt volgens de organisatoren vooral gekeken naar hoe kunst en AI samen kunnen werken.
Een eerdere uitvoering van SH4D0W | ©Highlight Delft

Het festival vindt dit jaar plaats van 15-17 februari op verschillende locaties in de Delftse binnenstad. Naast Nederlandse shows zijn er ook internationale optredens te bezichtigen.

Hans Christian Andersen en AI
Volgens de organisatie is één van de hoogtepunten de show SH4D0W (Shadow), gebaseerd op het sprookje De Schaduw van Hans Christian Andersen. De show is tijdens Highlight voor het eerst in Nederland te zien. Deze show gaat over AI, die steeds menselijker wil worden. Om dit te bereiken zoekt dit AI-systeem naar informatie en data vanuit het publiek dat op dat moment in de zaal zit.

Scorched Earth
Een andere highlight van het festival is de installatie met kleine deeltjes, genaamd: Scorched Earth. De kunstenaar maakt met behulp van bodemdata uit oorlogsgebieden een virtuele wereld. Zo worden gebieden die door oorlog of vervuiling niet meer toegankelijk zijn, weer zichtbaar.

Dertig exposities
In totaal zijn er dertig exposities. Tijdens het festival zullen van 15-17 februari vanaf 17.30-23.00 uur naast bovengenoemd, de shows van onder meer Sophia Bulgakova, Richard Vijgen, Lilian Kreutzberger en Emergence, het Dreamteam van de TU Delft te zien zijn.

Op de website van Highlight Delft is alle informatie terug te vinden.