Alle Delftenaren welkom bij het grote lijsttrekkersdebat voor de gemeenteraadsverkiezingen

Op dinsdag 8 maart 2022 wordt in Theater de Veste het grote Delftse lijsttrekkersdebat georganiseerd, in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 14, 15 én 16 maart. Van alle partijen die meedoen in Delft zullen de lijsttrekkers aanwezig zijn. Ook zijn Delftenaren hierbij welkom om te komen luisteren en eventuele vragen te kunnen stellen. Daarnaast komen er op meerdere kanalen livestreams online, zodat iedereen het debat ook vanuit huis kan volgen.

Het debat wordt georganiseerd door de Gemeente Delft, Omroep Delft en Theater de Veste. De avond begint om 19:00 en eindigt rond 21:00 en wordt gehouden in het Theatercafé van Theater de Veste. Mocht je hier live bij willen zijn, kun je je aanmelden via deze link. Reserveren is verplicht (en gratis).

De toekomst van Delft de komende vier jaar
Er zullen 7 thema's worden besproken aan de hand van stellingen, en per stelling is er voor het publiek een korte mogelijkheid om vragen te stellen aan de lijsttrekkers. De thema's gaan allemaal over actuele, belangrijke zaken die in Delft spelen, zoals natuurlijk de wooncrisis, de benauwde gemeentefinanciën, de manier waarop Delftenaren bij ontwikkelingen worden betrokken, jeugdzorg, armoede en 'de toekomst zonder aardgas'. Wat willen alle partijen laten zien de komende vier jaar, en hoe gaan ze Delft er weer bovenop helpen?

Net als vier jaar geleden wordt het grote lijsttrekkersdebat gevoerd tussen alle partijen die meedoen. VVD, CDA, PvdA, GroenLinks, STIP, VOLT, Bij1, Hart Voor Delft, D66, Onafhankelijk Delft, SP en de ChristenUnie zijn er allemaal bij.

Voor iedereen gratis toegankelijk
Het lijsttrekkersdebat is voor iedereen gratis toegankelijk. Kom langs en stel de lijsttrekkers van de stad jouw vragen over het politieke debat in de gemeente! Reserveren is verplicht, bestel hier je gratis ticket. Mocht je hier niet fysiek bij kunnen zijn, wordt het lijsttrekkersdebat dus ook voorzien van een livestream via onder andere YouTube. De link hiervoor volgt nog en zullen wij delen op onze kanalen.