Al 70 inzendingen binnen voor vangtuig exotische rivierkreeften

Zou het juiste vangtuig tegen de exotische rivierkreeften dan nu echt gevonden worden? Veel mensen denken in ieder geval het beste idee te hebben. In een maand tijd zijn er al 70 inzendingen binnen gekomen bij het Hoogheemraadschap van Delfland.

De zoektocht begon op 1 december van dit jaar. Degene die het beste vangtuig ontwikkelt wint 1000 euro, maar ook voor de tweede en derde plek is er geld te winnen.

Exotische rivierkreeften hebben sinds de jaren ‘80 een enorme opmars gemaakt in Nederland. Ze zorgen voor schade aan dijken, oevers en waternatuur. De hoogste tijd dus dat er een goed vangmiddel komt voor deze dieren.

Hersenen laten kraken met kerst

Mensen die zich deze kerst vervelen kunnen nog hun hersen laten kraken om het perfecte vangtuig voor deze kreeften te bedenken. Ideeën kunnen nog tot 12 januari ingediend worden. Dus kun jij een goed vangtuig bedenken waarmee de rivierkreeften gevangen kunnen worden, zonder dat het probleem vergroot wordt en zonder dat er bijvangst is van andere soorten? Ga dan naar het platform Winnovatie.nl Daar kun je tot 12 januari eenvoudig je idee of ontwerp indienen. Voeg een beschrijving toe en zet er foto's, tekeningen en/of berekeningen bij. Daarna buigt een jury van experts zich over alle ingediende ideeën en kiest de drie beste ideeën uit. De ideeën worden gebruikt bij de ontwikkeling van het nieuwe vangtuig.

Meerdere geldprijzen te winnen

Uiterlijk 12 februari worden de winnende ideeën bekend gemaakt. Degene met het beste vangtuig wint 1.000 Euro. Nummer twee krijgt 450 Euro en de derde wint een geldprijs van 250 euro.